Fostul chef al Casei regale Britanice a dezvăluit care este secretul Reginei Elizabeta a II-a în ceea ce privește preferințele culinare. Darren McGrady a spus că regina nu pleacă niciodată de acasă fără să aibă cu ea prăjitură de biscuiți cu ciocolată.
Darren McGrady, care a fost chef al Casei Regale timp de 15 ani, a declarat într-un interviu pentru Harpers Bazaar că Regina cere ca bucătarii să pregătească prăjitură de ciocolată cu biscuiți pentru toate călătoriile ei.
Prăjitura este pregătită de obicei la Palatul Buckingham și Regina mănâncă o bucată în fiecare zi. Mai mult, ea dorește să aibă acest deserta cu ea ori de câte ori părăsește casa. De exemplu, atunci când merge la Windsor, Regina cere să i trimită cu ea prăjitura preferată. ”Tortul de biscuiți cu ciocolată este dus dintr-o parte în alta până când este consumat tot. Ea mănâncă o felie mică în fiecare zi și vrea să mănânce fiecare felie din tort, abia când e gata se va face un altul”, a povestit chef-ul britanic.
Nu doar regina este un fan aș acestei prăjituri, și prinții William și Harry adoră să o mănânce. Chef Carolyn Robb, care a gătit pentru prințul Charles și prințesa Diana, a povestit că le pregătea acest desert prinților când erau copii. De altfel prințul William a cerut această prăjitură la nunta sa cu Kate Middleton. Tortul a fost realizat de fabrica de biscuiți McVitie’s și a fost făcut din 1.700 de biscuiți și 17 kilograme de ciocolată.
Post-ul Secretul Reginei Elizabeta a II-a: Gustarea fără de care nu pleacă niciodată de acasă apare prima dată în Libertatea.ro.