Ingrediente
3 roşii
150 g fasole verde congelată sau conservată
100 g măsline
1 ceapă
1 ardei gras
2 ouă fierte tari
2 cartofi mari, fierţi în coajă
1 castravete
1 cutie ton
3-4 fileuri anşoa
sare
piper
Pentru sos vinegretă
2 linguri ulei
2 linguri oţet
1 linguriţă muştar
sare
piper
Preparare
1. Într-un vas pui cartofii fierţi şi tăiaţi cubuleţe, fasolea verde fiartă, ouăle tăiate sferturi, ardeiul tăiat jullien, roşiile, castravetele feliat, măslinele, rondelele de ceapă şi tonul. Deasupra pui fileurile de anşoa.
2. Sosul vinegretă îl prepari astfel: într-un borcan pui uleiul şi oţetul, îi pui capacul şi agiţi bine borcanul până ce amestecul devine albicios. Adaugi muştarul şi condimentele şi mai agiţi puţin.
3. Torni sosul peste salată şi laşi câteva minute să se pătrundă.