MOD DE PREPARARE:
Se încinge uleiul într-o cratiţă, pe foc mediu. Adaugă ceapa şi usturoiul şi căteşte-le
timp de 2-3 minute, până se înmoaie. Presară ciupercile şi sotează-le 10 minute,
până se înmoaie şi se evaporă lichidul lăsat. Adaugă orezul, amestecă bine 1 minut, apoi toarnă vinul. După ce se evaporă tot alcoolul, adaugă 250ml de supă. Lasâ totul să fiarbă pe foc mediu, până se absoarbe tot lichidul. Amestecă din când în când.
Adaugă din nou 250ml de supa si lasa orezut sa fiarbă în continuare. Ar trebui să devinâ cremos. Procedează la fel până când toată supa este absorbită şi orezul se pâtrunde.
Incorporează parmezanul, pătrunjelul şi untul, amestecând încontinuu.
Lasâ risotto să se răcească puţin.
Incinge cuptorul la 180°C. Umple ardeii cu risotto, aşază-i într-o tavă
şi dă-i la cuptor timp de 15 minute, până se înmoaie puţin.
Serveşte-i imediat.
PE SCURT:
Timp de preparare – 50 de minute
Cantitatea – 4 porţii
Mod de preparare – uşor
De la ardeii grasi, păstrează partea cu codiţă pentru a o folosi drept capac.
INGREDIENTE:
300g de ciuperci tăiate în sferturi sau în conservă
300g de orez pentru risotto
1 litru supă de legume
2 linguri ulei de masline
175ml devinalb
I ceapă, tocatâ mărunt
3 căţei de usturoi,tocaţi grosier
1 lingurădeunt
50g de parmezan ras
1 mânâ de pătrunjel tocat
4 ardei graşi roşii, fără seminţe