MOD DE PREPARARE:
Taie ouăle fierte în jumătăţi, pe lung sau pe lat, apoi scobeşte gălbenuşul cu o linguriţă şi pune-1 într-un castron. Amestecă gălbenuşurile cu maioneza, asezonează dupâ gust şi umple ouăle cu ajutorul unui poş. Pentru jumătate dintre ouă, preparâ un aranjament cu somon. înfăşoară fâşiile de somon în jurul bucâţilor
de lămâie, adaugă câte o frunză de mărar şi aşază-l peste ouă.
Pentru a umple restul de oua, prepara o umplutura de legume. Incinge untul în
tigaie, soteazâ legumele 5 minute, apoi scurge-le pe prosoape de hartie.
Asezonează-le după gust, apoi adaugă câte o linguriţă din amestecul format peste celelalte ouă umplute cu maioneză. Decoreazâ cu rondele de ridichi^i frunze de mărar.
Serveşte cele două preparate împreună, pe un singur platou.
PE SCURT:
Timp de preparare – 30 minute
Cantitate – 6 portii
Mod de preparare – usor
INGREDIENTE:
12 ouă fierte, tari
2-3 linguri de maioneză
200g de somon afumat, rupt în fâşii
3-4 rondele de lămâie, tăiate în sferturi
200g mix de legume tocate
1 lingură de unt măsline verzi, frunze de mărar şi ridichi, pentru servit