Ingrediente
Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:
2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
80 ml ulei
optional 2 linguri de faina
o capatana de usturoi
jumatate de pahar de vin alb
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
sare, piper, condimente pentru pui
Mod de preparare
O prietena mi-a spus zilele trecute, ca nu-i place ceapa calita. Nu am insistat cu discutia sa aflu in ce masura problema se referea la ceapa sau doar la ceapa calita, insa asa mi-a venit ideea de a face un fel de ostropel, adica pui cu rosii intregi, sos si usturoi.
Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care le stergi cu un servet de hartie, le condimentezi si le pui la prajit in uleiul incins. Dupa vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar in uleiul incins se pune faina si se amesteca pana se face ca o pasta. Acest pas – cu faina – nu este obligatoriu, are rolul de a inchega mai bine sosul. Se adauga apoi usturoiul taiat si rosiile cu tot cu sucul din conserva, plus jumatate de pahar de vin. Se pun la loc pulpele si se mai lasa sa fiarba totul pana cand carnea este bine patrunsa. Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa. Spre final se adauga mararul si patrunjelul tocat.
Mod de servire
Puiul cu rosii intregi si sos de usturoi se serveste cald.