Dacă te confrunţi cu proasta circulaţie a sângelui, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să depistezi cauza. În unele situaţii, circulaţia sangvină deficitară este moştenită genetic, însă, de obicei, factorii cei mai comuni sunt fumatul, stilul de viaţă sedentar şi obezitatea. Aceştia duc în timp la îngustarea arterelor, lucru care nu mai permite vaselor sangvine să transporte suficient sânge bogat în oxigen către toate organele vitale.
Ce suplimente poţi lua. Magneziul este indicat în această problemă, fiindcă ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, îmbunătăţeşte capacitatea mentală, ameliorează amorţelile şi crampele de la nivelul membrelor, prevenind apariţia aterosclerozei şi a infarctului miocardic. Aşadar, discută cu medicul tău pentru a-ţi stabili doza optimă de magneziu pe zi.
La fel de eficiente sunt şi suplimentele care conţin acizi graşi Omega-3, fiindcă stimulează circulaţia sângelui către extremităţi, menţin în limite normale nivelul colesterolului, scad inflamaţiile din corp şi reduc durerile articulare ori musculare.
Rolul masajului terapeutic. O metodă eficientă de stimulare a circulaţiei sangvine este masajul terapeutic. Efectuată cu regularitate, această procedură medicală folosită încă din antichitate previne apariţia venelor varicoase (vase dilatate şi dureroase) de la nivelul picioarelor. În plus, masajul contribuie la buna funcţionare a sistemului limfatic, care ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor.