Gutuile sunt printre cele mai apreciate fructe de toamna. Foarte multi doresc sa manance gutui, pentru gustul lor acrisor si pentru beneficiile pe care le aduc asupra sanatatii. Cand ajungem la o varsta mai inaintata nu ne mai gandim atat de des la gustul mancarii si mai mult la sanatate. Incercam sa mancam doar ce este sanatos pentru ca il acele momente asta e cel mai important.
Gutuile sunt cunoscute si pentru calitatile nutritive, avand un continut semnificativ de vitamina C si potasiu. Dupa consumarea a aproximativ 100 de g de gutuie vom introduce in corp 200 de mg de potasiu, 13 mg de vitamina c, 25.2 calorii cat si alte minerale si vitamine care ne ajuta sa ne pastra sanatatea.
Foarte multe gospodine folosesc in retele lor si gutui, motivul principal fiind aroma acestora care este perfecta pentru mai multe tipuri de mancare. Se face in special compot si dulceata, fiind un fruct perfect pentru asta. Dulceata de gutui este foarte apreciata, care un gust special care te face sa mai vrei. De-a lungul timpului au aparut mai multe retele in care se folosesc gutui. Astazi puteti face marmelada, rulada cu gem cu gutui sau puteti cauta retele pentru cei care vor sa aibe ceva mai special pe masa.
Pe langa alte beneficii alte gutuilor se mai numara puterea da a tine racelile departe. Toamna este anotimpul virozelor, iar specialistii au recomandat tot timpul consumul zilnic de gutui pentru a ne feri de astfel de probleme. Pe langa asta, anemia poate fi prevenita prin consumul acestor fructe.
Poate nu stiati dar gutuile au multe alte beneficii, unele mai putin populare. Consumul zilnic de gutui poate fi o buna alegere pentru voi. Se recomanda consumul lor dupa masa, atunci cateva felii iti pot reimprospata respiratia, alunga greata si te pot ajuta in curele pentru slabit.