MOD DE PREPARARE:
Incinge într-o tigaie două linguri de ulei de măsline. Căleşte ceapa pânâ se înmoaie, apoi adaugă ficăţeii şi prăjeşte-i până se rumenesc uşor. Scoate-i pe o farfurie şi lasă-i deoparte.
Pune în tigaie ciupercile şi sotează-le 5-10 minute, până se evaporă tot lichidul lăsat. Scoate ciupercile şi pune-le peste ficăţei. Dacă sunt prea mari, taie-i bucăţele. Asezoneazâ dupâ gust, presară două linguri de pătrunjel tocat şi amestecătotul cu out bătut.
Incinge cuptorul la 200°C.
Unge o tavă cu puţin ulei şi aşazăîn ea feliile de roşii. Asezoneazâ puii pe toată partea exterioară, dar si în interior. Umple-i cu amestecul de ciuperci şi ficâţei şi aşază-i în tavă, peste feliile de rosii. Unge bine puii cu uleiul ramas si lasa-i la cuptor timp de 40 de minute.
Scoate tava din cuptor şi stropeşte puii cu zeama de lâmâie. Mai lasă-i apoi la cuptor 10 minute, până se rumenesc bine. înainte de a-i porţiona pentru afi serviţi, lasâ puiisâse odihnească în tavă timp de 15 minute.
Serveşte-i cu puţin pâtrunjel presărat pe deasupra.
PE SCURT:
Timp de preparare – oră şi 30 de minute
Cantitate – 4 porţii
Aspect – umplut cu ciuperci şi ficăţei
INGREDIENTE:
2 puişori (coquelet) a câte 5-600g fiecare
300g de ciuperci champignon, tăiate în sferturi
3-4 ficăţei de pasăre
1 şalota tocată (se poate folosi şi 1 ceapă mica)
1 legătură de pătrunjel, tocatâ (se păstrează câteva fire pentru decor)
5 linguri de ulei de masline
zeama de la 1 lămâie
2 roşii, tăiate în felii groase
1 ou bătut