MOD DE PREPARARE:
Intr-o cratiţă cu apă şi sare, pune la fiert cartofii în coajă. Fierbe-i pânâ când se înmoaie, timp de 15 minute. Nu-i lăsa să se fărâmiţeze. Scoate-i din cratiţă şi răceşte-i sub jet de apa rece, apoi curăţă-i şi taie-i rondele. într-o altă cratiţâ, pune morcovii la fiert timp de 10 minute, apoi adaugă fasolea şi mai lasă 5 minute.
Scurge-le bine şi răceşte totul sub jet de apâ rece.
Taie morcovii rondele.
Incinge cuptorul ta 200°C. Unge cu ulei o formă de cozonac. Amestecâ ouăle bâtute cu cimbru, sare şi piper. Aşazâ în forma pregătită un strat de felii de cartofi, apoi unul de morcovi şi unul de fasole verde. Presară puţină sare $i piper, apoi toarnă peste elejumâtate din cantitatea de ouă bătute.
Formează noi straturi de cartofi, morcovi şi fasole verde, apoi încâ unul de cartofi şi toarnâ peste toate ouăle rămase. Dă totul la cuptor timp de 40 de minute, până când se încheagă complet şi se rumeneşte uşor.
Serveşte drobul feliat, presârat cimbru proaspăt.
PE SCURT:
Timp de preparare – 1 oră şi 15 minute
Cantitatea – 4-6 portii
Mod de preparare – uşor
Aspect – în straturi colorate
INGREDIENTE:
3 cartofi mari
2 morcovi
300g de fasole verde
5 ouă bătute
1 lingură de cimbru proaspât, tocat mărunt
ulei, pentru uns