MOD DE PREPARARE:
Pune organele într-o oală şi acoperă-le cu apă rece. Pune oala pe foc şi adu-o la punctul de fierbere. Când începe să clocotească, dâ focul mai mic si îndepârteazâ spuma care se formează la suprafaţa apei. Fierbe-te timp de 30 de minute.
Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu ulei o formâ de cozonac şi tapeteaz-o cu prapurul (lasa marginile să atârne un pic peste marginile formei). Scoate organele din apă şi lasâ-le să se răcească puţin. Toacă-le grosier cu un cuţit bine ascuţit şi pune-te într-un castron mare.
Amestecâ-le cu ouăle, mărarul, pătrunjelul, ceapa verde si usturoiul, apoi asezoneaza dupa gust.
Transferă amestecul în forma de cozonac, acoperă cu marginile prapurutui, unge cu ou şi da totul la cuptor timp de 30 de minute, pâna se patrunde.
Serveşte drobul tăiat felii alături de o salata de primâvarâ sau cu ceapă verde.
PE SCURT:
Timp de preparare – I oră şi 20 de minute
Cantitate – 4-6portii
Mod de preparare – uşor
Drob de miel de la
INGREDIENTE:
750g organe de miel (ficat, rinichi, plămâni)
I prapur, spălat bine
6 oua mari, bătute, plus înca 1 ou pentru uns
1 legătură de mărar, tocat
1 legătură de pătrunjel, tocat
4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
2 fire de ceapă verde, tocate mârunt