Nu e un sentiment prea plăcut, dar li se întâmplă aproape tuturor. Ziua încasării salariului întârzie să apară, iar banii de luna trecută aproape că s-au terminat. Partea și mai rea? Te-ai tot împrumutat la cunoștințe în ultima vreme și parcă nu-ți mai vine să le ceri alți bani. Pe de altă parte, nici nu ai alte opțiuni, așa că te stresezi toată luna și speri că te vei descurca într-un fel sau altul. Vestea bună este că există, de fapt, numeroase modalități prin care îți poți umple portofelul chiar și înainte de a primi salariul. Vrei să știi cum? Iată 5 soluții rapide și practice la care poți recurge oricând:
- Fă un împrumut de urgență
Dacă vrei să faci rost de bani, dar nu mai poți apela la cunoștințe, află că poți beneficia de un împrumut avantajos, suficient de mare cât să îți ajungă, dar nu atât cât să nu îl mai poți plăti înapoi. Există companii care se ocupă de acest lucru și care au simplificat foarte mult procesul și responsabilitățile. Ocean Credit, de exemplu, te poate susține în astfel de situații neprevăzute dacă ai peste 18 ani și câștigi cel puțin 700 de lei pe lună. În ceea ce privește împrumutul, valorile acestuia sunt cuprinse între 100 și 1500 de lei.
- Scoate-ți câteva lucruri la licitație
O altă soluție eficientă pentru a face bani rapid este să îți faci un inventar al casei și să-ți dai seama de ce obiecte nu mai ai nevoie – un scaun în plus, câteva cărți sau chiar haine pe care nu le mai porți. Dacă sunt prea uzate, le poți recondiționa folosindu-ți creativitatea pentru a atrage și mai mulți clienți. Apoi, tot ce rămâne de făcut este să te gândești la un preț pentru fiecare și să le înregistrezi pe diferite platforme care se ocupă cu vânzarea lucrurilor la mâna a doua. Poți, de asemenea, să vinzi un laptop vechi pentru piese sau mai multe perechi de blugi unui magazin second-hand.
3. Renunță la cheltuielile inutile
Dacă banii tăi sunt pe ducă, încetează să mai plătești servicii care nu te avantajează atât de mult, cum ar fi abonamentul la o revistă sau un abonament prea scump la cablu. Cu alte cuvinte, redu cheltuielile ca să economisești ceva bani cu care să rămâi până la salariu. Ieși în oraș mai rar, cumpără alimente mai ieftine și petrece mai puțin timp sub duș. Fă-ți un sistem de organizare a banilor în acest sens și vei vedea, astfel, la ce lucruri ar trebui să mai renunți.
4. Ajută-ți vecinii și cunoscuții
Nu trebuie să mai împrumuți niciodată bani de la cunoscuți dacă găsești o modalitate să îi câștigi pe deplin. Fie că este vorba de prieteni, de rude sau de vecini, vei putea aplica această tehnică în cazul fiecărei categorii. Tot ce trebuie să faci este să întrebi dacă au nevoie de ajutor, de exemplu cu transportul zilnic cu mașina la locul de muncă (ideal e ca destinația să se afle undeva pe traseul tău obișnuit) sau livrarea copilului în siguranță la școală, efectuarea cumpărăturilor pentru persoane vârstnice cărora le e greu să se deplaseze și să care greutăți și lista poate să continue. Menționează, totuși, că încerci să strângi niște bani pentru a nu crea confuzii.
5. Valorifică-ți aptitudinile
Dacă te pricepi la ceva anume, precum croșetatul, zugrăvitul sau chiar gătitul, cu siguranță poți face destui bani punând în practică aceste abilități contra cost. În timpul liber, când nu ești la serviciu, valorifică-le cât de mult poți și dă de veste oamenilor despre noua ta mini afacere ca să te poată contacta. Dacă vinzi câteva eșarfe croșetate, zugrăvești casa unui vecin sau prepari un tort pentru onomastica cuiva, vei face destui bani cât să supraviețuiești până la salariu și nici nu vei fi făcut prea mult efort.
Dacă ți se întâmplă adesea să rămâi fără bani în mijlocul lunii, nu te stresa prea tare. Fără a fi nevoie să apelezi la cunoștințe, metodele de mai sus îți vor aduce garantat o sumă decentă de bani pentru necesitățile tale zilnice. Tu pe care ai încercat-o până acum?