Bulete de cartofi
Timp de preparare: 90 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 1 ore, 50 min
Ingrediente
6 cartofi medii
1 lingurita zahăr
1-2 ouă
250 g făină
125 ml lapte
30 g caşcaval ras
50 g pesmet
30 g drojdie proaspătă
1 ceapă
ulei pentru prăjit
sare
Preparare
1. Se pregăteşte maiaua pentru început. Se amestecă drojdia cu zahărul şi o linguriţă de făină. Se omogenizează cu laptele călduţ şi se lasă să dospească 5-10 minute la cald.
2. Într-un bol mai mare, se cerne restul de făină, se pun o linguriţă de sare, ouăle, cartofii fierţi zdrobiţi, caşcavalul ras, ceapa tocată mărunt şi maiaua. Se mai adaugă lapte călduţ şi se obţine un aluat uşor de modelat.
3. Se lasă să crească aproximativ o oră şi se mai frământă câteva minute aluatul. Se întinde într-o foaie destul de groasă şi se decupează cu o formă bucăţi mici.
4. Se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şervet absorbant şi se servesc.