Marul este un fruct foarte popular in Romania. Coaja de mar este considerata o parte foarte importanta a fructului avand mai multe vitamine si minerale care tin bolile departe. Se stie inca din antichitate ca fructele si legumele sunt sanatate pura pentru oameni. Inca de atunci recomanda consumul de fructe si legume, pentru a ne pastra sanatatea. Mai multe studii sustin ca aceasta te poate tine departe de cancer. Coaja de mar contine multe vitamine si fibre, printre care si vitamina C. Este considerata cea mai buna parte a marului. Foarte important este sa incercam sa manacam mere naturale. Stim cu totii ca cele de pe piata sunt in general chimizate, astfel facandu-l mai putin sanatos.
Unele studii arata ca merele pot preveni aparitia bolilor de inima si a tumorilor canceroase. Motiv ar fi o anumita proteina, care intra in actiune atunci ca mancam mere. Acea proteina incetineste cresterea tumorilor. Avem nevoie de mancare sanatoasa pentru a ne pastra un trai de viata sanatos, pe care ni-l dorim cu totii. Cea mai buna alegere daca vrei sa mananci fructe sau legume este sa le cultivi in propria gradina, pentru a te feri astfel de produsele pe piata care pot contine anumite substante chimice daunatoare corpului nostru.
Merele ajuta si intr-o dieta pentru slabire. In Romania gasim mere aproape peste tot, un motiv in plus pentru a le consuma. Unii prefera sa nu manance coaja marului, dar asta este o practica nu tocmai potrivita, pentru ca astfel se risipesc un numar mare de vitamine, fibre, antioxidanti si substante anticancerigene. Coaja trebuie consumata pentru a asimila un numar mai mare de vitamine si celelalte substante binefacatoare.
In concluzie, pentru cei care doresc sa aibe o viata sanatoasa, consumul de fructe si legume ar trebui sa fie pe primul loc atunci cand iau masa.