Îndrăgostit de câinii husky, un preot din Bistrița a devenit campion mondial la atelaje canine. Preotul romano-catolic Kiss Attila a ieșit pe primul loc la competiția de sănii trase de câini nordici, desfășurată în Italia.
Părintele Kiss Attila din comuna bistrițeană Rodna a obținut această performanță, după ce a câștigat Campionatul mondial de atelaje canine, care a avut loc anul acesta la Malta Millegrobbe, Italia.
Potrivit observatorbn.ro, prima dintre cele trei manșe ale concursului a avut loc, vineri, 17 februarie, iar preotul Kiss Attila s-a plasat pe primul loc, cu un avans de 12 minute față de următorul concurent. A fost mai rapid, deși a ales un traseu cu un grad mare de dificultate care măsoară 14 kilometri.
Preotul din Bistrița a devenit campion mondial datorită celor șase câini din rasa husky, pe care îi îngrijește cu multă dragoste.
Un preot din Bistrița a devenit campion mondial la atelaje canine. Printre treburile bisericești, Kiss Attila își face timp pentru creșterea câinilor
În concurs s-au înscris 27 de echipaje din Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria și România. Preotul romano-catolic participă de aproape zece ani la astfel de competiții, iar până acum, a obținut un titlu de vicecampion mondial și două titluri europene.
În luna ianuarie, preotul Kiss Attila a câștigat concursul de atelaje canine, pe care l-a organizat în premieră în județul Bistrița, în Pasul Tihuța.
De mai bine de 10 ani preotul Kiss Attila, din Rodna, pasionat de câinii nordici, își găsește timp să își împartă treburile bisericești cu animalele. Are o canisă cu aproximativ 20 de câini Husky, special antrenați pentru competiții pe zăpadă și nu numai.
De anul trecut, lui i s-a alăturat și un fost politician, Damaschin Berende, care și-a descoperit și el pasiunea pentru deosebitele animale și pentru întrecerile de atelaje tras de câini nordici, recunoscute în toată lumea, mai puțin însă în România.
Cei doi și-au pus în minte să omologheze acest sport, la nivel național, și au organizat în Pasul Tihuța, din Munții Bârgăului, într-un peisaj de poveste, o primă competiție dedicată acestui sport.