Anghel Iordănescu a ajuns în acestă dimineață la Parchetul General, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul alegerilor prezidențiale 2009. Acesta nu a stat de vorbă cu jurnaliștii.
Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost audiat, astăzi, în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009, el declarând că a fost citat în calitate de martor şi le-a dat procurorilor “toate elementele necesare” în anchetă.
Neculai Onţanu a fost audiat, după ce Gabriel Oprea a spus, despre întâlnirea care a avut loc în noaptea de după turul al doilea al prezidenţialelor din 2009, la care ar fi participat George Maior, Florian Coldea şi Codruţa Kovesi, că atunci nu a fost o “cină cu caracter politic”, ci organizase onomastică pentru Onţanu.“În faţă procurorilor, am dat toate elementele necesare. Informaţiile despre audiere, despre situaţia că atare poate să vi le dea numai procurorul, pentru că este o anchetă în curs şi orice declaraţie pe care un martor ar putea să o dea, ar putea să ofere informaţii altora, care să profite de ele”, a spus Neculai Onţanu, la ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Întrebat dacă a confirmat în faţă anchetatorilor veridicitatea informaţiilor făcute publice de Dan Andronic despre întâlnirea care a avut loc în noaptea de după turul al doilea al prezidenţialelor din 2009, în locuinţa lui Gabriel Oprea, la care ar fi participat George Maior, Florian Coldea şi Codruţa Kovesi, Onţanu a spus: “Acelea sunt declaraţiile domnului Andronic, iar declaraiile pe care le-am făcut sunt confidenţiale şi le-am făcut în faţă procurorului. Alte detalii nu pot să spun”.
Neculai Onţanu a precizat că a fost citat de procurori în calitate de martor în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009 şi a venit “aşa cum trebuie să facă orice cetăţean”.
În ultimele zile, anchetatorii au audiat mai multe persoane în acest dosar, surse judiciare spunând că printre acestea ar fi şi fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea.
Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) care fac cercetări în dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009 au cerut mai multe documente de la Curtea Constituţională, Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, au declarat miercuri, pentru News.ro, surse judiciare.
În 24 aprilie, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală în rem, în dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
Potrivit PICCJ, dosarul a fost deschis în urmă informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic, conform cărora „există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorităţi publice şi persoane, altele decât cele prevăzute de leg